88,00 zł
Smak dzikich roślin. Patrycja Machałek
Opis
okładka twarda, 272 strony
Łąka, las, polana, a nawet przydomowy ogródek – wszystkie te miejsca skrywają dzikie rośliny będące skarbnicą smaku, witamin i kojących właściwości dla naszego ciała.
Poznaj moc dzikich ziół, chwastów oraz liści drzew i naucz się gotować w zgodzie z rytmem natury.
Dzięki tej książce przygotujesz:
- drożdżowy chleb orkiszowy na liściach łopianu
- marmoladę z dzikiej forsycji
- surówkę z liśćmi lipy
- leśny dżin z jałowca
- pokrzywowe kluseczki
I ponad 100 innych doskonałych potraw z wykorzystaniem nieoczywistych roślin rosnących blisko ciebie.
Książka Patrycji Machałek pozwoli ci odkryć właściwości nietypowych ziół, dowiesz się z niej liście jakich drzew idealnie urozmaicą domowe menu, znajdziesz inspiracje do kulinarnych eksperymentów i zaskoczysz znajomych o każdej porze roku.
Sezonowe gotowanie z dzikich roślin jest prostsze, niż myślisz!
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
- olejki i oleje (1)
- WEGE info (14)
- WEGE KUCHNIA (4)
- EKO sztuka i design (2)